Prvi tri dni trajajoči sejem in kongres prodaje, marketinga in oglaševanja ProMarket smo prvič organizirali februarja 2009. Na Gospodarskem razstavišču se je predstavilo 80 razstavljavcev in zvrstilo okoli 3000 obiskovalcev. Za nas, kot organizatorje, je bil prvi dogodek dobra odskočna deska za širjenje ideje o ponudnikih in iskalcih rešitev, ki jih druži prodaja, marketing in oglaševanje, da smo dogodek ponovili tudi letos.

Promarket

ProMarket je letos potekal med 17. in 19. marcem na Gospodarskem razstavišču, kjer so imeli obiskovalci zopet kaj videti. Tokrat je dogodek privabil manj obiskovalcev kot prvič, kar bi lahko pripisali tudi k izzivom recesije. A kljub temu nam je uspelo zbrati raznovrstne rešitve na enem mestu, ki jih je predstavljalo 80 razstavljavcev. Tokrat je bil med njimi tudi razstavljavec iz Poljske.

Vsebinsko smo letošnji sejem ProMarket obogatili z delavnicami sejemskih razstavljavcev, predstavitvami medijev na Medijskem prostoru ter seminarji na Prodajnem odru. Vzporedno pa je potekal kongres z aktualnimi temami ter predstavitvami izkušenj iz prakse.

Prvi kongresni dan je potekal pod okriljem Zbornice poslovno storitvenih dejavnosti in nosil naslov Prodaja(j)mo s srcem. Posvečen je bil različnim vidikom prodaje kot procesa sodelovanja in ustvarjanja zadovoljstva kupca in prodajalca.

Drugi kongresni dan smo začeli s poslovnim zajtrkom, kjer smo lahko spletli nove vezi in posle ter nato odšli “Nazaj h koreninam”, kot so ta dan organizatorji Združenje za direktni marketing, tudi poimenovali. Namenjen je bil prikazu praktičnih primerov podjetij, ki uspešno tržijo svoje izdelke ali storitve.

Zadnji dan pa je bil bolj vizionarsko in futurološko obarvan. Obiskovalci so s ključnim govorcem, nemškim gostom Nilsom Müllerjem, TrendOne, odšli na “Časovno potovanje v medijski svet 2021”, kjer so lahko začutili pravi tehnološki utrip prihodnjega desetletja.

Pestra paleta področij, ki so se predstavila na različne načine (sejem, kongres, delavnice, predstavitve, okrogle mize) so ponudile vsakemu obiskovalcu možnost, da pridobi tako nova znanja, kot tudi nove ideje, ki jih lahko uporabi pri svojem delu naprej. V treh dneh, na enem mestu – začutite dogajanje preko fotografskih utrinkov.

Več informacij je na spletni strani www.promarket.si