Ena od glavnih nalog Združenja za direktni marketing Slovenije je skrb za dobro in z zakonom usklajeno izvajanje in organizacijo promocij, nagradnih iger in pospeševanja prodaje. Zakonodaja se na tem področju vedno bolj zaostruje in nenehno spreminja. Za namen dobre informiranosti kolegov, ki delajo v direktnem marketingu so v združenju pripravili »Posvet na temo promocij in nagradnih iger«, ki je potekal 14. novembra 2007 v dvorani Pošte Slovenije v Ljubljani.

Predavatelji so podali udeležencem posveta koristne informacije in napotke pri pripravi marketinških akcij, ki zadostujejo zakonodaji s tega področja. Vsebina posveta je bila razdeljena na tri sklope, in sicer: nedovoljene oblike pospeševanja prodaje, zavajajoče nedostojno in primerjalno oglaševanje in davčni vidiki pri nagradnih igrah. Premierno pa je bil predstavljen tudi novi Zakon o varstvu potoršnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami, ki stopi v veljavo s 1. decembrom. Sam pisec zakona je udeležencem predstavil kaj se šteje pod nepoštene poslovne prakse, ki bodo v prihodnje sankcionirane z visokimi globami.

Udeleženci so imeli tudi pripravljena vprašanja iz lastih primerov, na katere so odgovarjali: gospa Tanja Kaltnekar in Nevenka Simič Mićunović iz davčno svetovalnega podjetja Simič&Partnerji, gospod Boštjan Berčič iz Inštituta za pravno informatiko, gospa Sonja Strnad iz Urada RS za nadzor prirejanja iger na srečo. S praktičnega vidika pa je gospa Mateja Trojanšek iz Založbe Mladinska knjiga predstavila primere, kako se z dobro pripravljenimi splošnimi pogoji nagradne igre izognete kaznim tržnega inšpektorata. Moderator posveta je bil sekretar Združenja za direktni marketing, gospod Boštjan Zrimšek.

V kolikor ste zamudili posvet bo Združenje za dirketni marketing gotovo pripravilo še kakšen zanimiv posvet v začetku prihodnjega leta. Informacije o raznih dogodkih, posvetih in mednarodnem kongresu Direkt spremljajte na spletni strani združenja www.zdms.org .

logo-zdm.gif