Odzivna kuverta je naravnost čudodelna

Element v direktni pošti, kateremu ne dajemo posebnega pomena, pa vendar občutno vpliva na odziv.

Zamislite si situacijo, ko naš potencialni kupec prejme pismo, ga z dobro vsebino pripravimo, da ga prebere in se (zaradi izredno dobre ponudbe) odloči kupiti/naročiti/se odzvati…. Zatorej izpolni naročilnico in … jo odloži na mizo, da a.) kupi znamko, b.) poišče kuverto in pošlje v kuverti, c.) pozabi … opcija C je tista, ki vam niža odzive, obe a in b pa sta veliko boljši. Torej z odzivno kuverto odpravimo več kot polovico “problemov”, ki jih daje izpolnjena naročilnica, ki je ne moremo takoj poslati.

Pri direktni pošti mora biti urejen celoten “prodajni proces”! Od prejema pisma in odpiranja, prebiranja vsebine in vodenja pogleda do samega naročila oziroma odziva. Ko smo pri naročilu, se ga mora tudi dokončati (poklicati, poslati,…). Sami veste, kolikokrat ste pri spletnem nakupovanju prišli do košarice in prekinili naročanje.

Tukaj se izkaže moč odzivne kuverte
Tista mala, formata C6, z že izpisanim naslovom, plačano poštnino in mogoče celo navodili, kaj morate vanjo vstaviti. Ima torej dvojno vlogo:

  • da prejemnika pozove k dejanju in opozarja na naročilo
  • omogoča, da se le-to stori na najbolj enostaven način.

Pa še vsebino lepo ščiti pred nedovoljenimi pogledi (osebni podatki, podrobnosti naročila). Poleg tega nima potrebe, da se jo barvno tiska, saj je s tiskom v črni barvi (kot njen prijatelj faks) najbolj uradna, resna in odgovorna.

Obstaja tudi zasilna bližnjica, da je odzivna kuverta integrirana v drugih materialih, kar priča, da se je to pošto pošiljalo v velikih količinah. Izsekan list, mogoče le z oznakami “ovlažite in zalepite”, kar je zadovoljiva rešitev, ni pa to “optimalni spodbujevalnik odziva in zaupni prenašalec vsebine”.

Za 3 grame teže in zanemarljiv dodaten strošek boste tako imeli dobrega prodajalca v vaši pisemski pošiljki.