Vedno se veselim, ko pride pošta podjetja ad Vita, ki trži izdelke za dom pod blagovno znamko Vitapur.

Skromna amerikanka, ki skriva v sebi še nekaj materialov, te naravnost odpelje v zgodbo in branje…

Dopis je dvostransko tiskan, v dveh barvah  -nič ni preveč, niti premalo. Skozi tekst se lepo uporablja mastna pisava in podčrtovanje – na mestih, kjer je to potrebno. Kar cenim, je uporaba serifne pisave (najbrž Times), samo dveh barv (da grafike ne motijo bralca) in pa uporaba vseh podrobnosti pri pisanju (mastna in podčrtana pisava, podpis, P.S., osebno pismo,…).

“Zgodba” se nato nadaljuje na zloženki, ki potrjuje, kar je v pismu omenjeno – A3 letak, ki ima vse podrobnosti o izdelkih v akciji. Čist, sproščen in hkrati sofisticiran design, ki je res odličen za izbrano ciljno skupino. Na koncu letaka so seveda tudi informacije o naročilu, čeprav je posebej priložena tudi naročilnica.

Naročilnica je štiribarvna, enostavna, vabi k akcijskem nakupu. Poštnina plačana – vse kot je treba.

Response lifter je tokrat v obliki knjižne kazalke, ki je hkrati tudi reklama za izdelke. Pozor – kazalka je v višji gramaturi, da se ne obrabi prehitro, medtem ko je naročilnica v “obvladljivih” nekje 160g/m2, kar je dovolj za nizko poštnino.

Kaj bi pohvalili, kaj pograjali?

1. Celostna oblika direktne pošte (pismo, zloženka, kazalka, naročilnica) daje potrditev, da je to učinkovita akcija, ki bo dajala dobre prodajne rezultate,

2. Nič ni prepuščeno naključju. Pripravljavci poznajo pravila direktnega komunciranja, ki jih lahko skozi različne akcije merijo in še izboljšajo.

3. Učite se iz takih pošiljk. Glejte, kaj bi delovalo, kaj ne. Preučite, premerite, stehtajte – videli boste, da se da pri pravilno pripravljeni akciji mnogo  privarčevati.

 

Dva “mičkena” minusa, oziroma predloga za izboljšave:

– nalepka z naslovom na kuverti izgleda ceneno. Ali izpisati naslov na kuverto ali še bolje – personalizirati vsebino in uporabiti okence.

– če smo že pri personalizaciji – personalizirajte samo naročilnico, da ni treba kupcu niti izpolnjevati. Dopis ni potrebe personalizirati, če ne uporabljate močne personalizacije v samem tekstu.