Po obisku hotela v verigi SHR, prejmete vabilo v njihov lojalnostni klub. V pismu vam povedo, da se lahko zbirajo kapljice, ki prinašajo določene ugodnosti. Prijavnica je priložena.

Lepa gesta.

Sam dopis ni personaliziran, je pa tiskan v posebni svetleči bakreni barvi, kar daje mailingu določen ugled. Na drugi strani dopisa so kuponi z ugodnostmi, ki jih lahko že koristite – vabljivo in zanimivo. pol dopisa je namenjena trženju svojih kapacitet, drugo polovico prodajo partnerjem (Merkur, Mobitel in Ledo).

Priložena pristopnica je tiskana v črni barvi, kar je čisto dovolj, hkrati pa je narejena tako, da postane tudi odzivna kuverta za vračilo pristopnice. Ideja: na pristopnici je izpisana koda, ki se ujema z naslovom, čeprav pristopnica ni personalizirana, saj se lahko prijavi kdo drug.

Ovitek je narejen iz cenejšega materiala, resda tiskan v štirih barvah, vendar izgleda ceneno. Ker izvajalec direktne pošte uporablja tehnologijo sledenja materialov (da se kuverta ujema z vsebino), je to pač njihova rešitev, ki pa ni primerna za grajenje imidža. Menim, da je količina poslane pošte dokaj obvladljiva, da se jo da lepo skuvertirati v lepe kuverte.

Pristop podjetja Sava TMC, ki skrbi za trženje lojalnostnega programa je za pohvaliti. Z lojalnostnim programom bodo gotovo pridobili določeno skupino zvestih strank, s katerimi bodo delali naprej.

Tri ideje in trije predlogi:

  1. odzivna kuverta, ki je narejena iz lista je OK. Bolj je pomembna personalizacija odzivne kuverte in integriran obrazec, kot pa to, da priložiš izpolnjen obrazec v priloženo standardno kuverto za odziv,
  2.  Lojalnostni program, ki se izvaja in gotovo raste. SHR bo gotovo upravljal z zanimivo bazo kupcev njihovih storitev.
  3. Celosten izgled direktne pošte je odličen. Dovolj sofisticiran in hkrati prodajni, da se bo razvijal naprej.
  • 1. Ovojnica je manj primerna. Z 90 gramsko kuverto C5 bi naredili ustrezen imidž, razlika v ceni je zanemarljiva.
  • 2. ponudbe naj bodo uporabniku prijazne. Vsak lojalnostni klub najprej pobrska po listi svojih dobaviteljev, vendar včasih to ne paše. Zato so partnerske ponudbe, ki ne ponujajo posebne ponudbe za člane kluba, brezpredmetne in nezanimive.
  • 3. nekaj “rezerve” je pri komunikaciji, dopisu, akciji.