Največji mednarodni sejem direktnega marketinga se je odvijal med 1. in 3. majem v Londonu (IDMF). Na Earl’s Courtu, znanem londonskem razstavišču, so se zvrstili številni strokovnjaki s področja direktnega marketinga.

 

Inovativna poslovna orodja, oglaševanje, direktni marketing, direktna pošta, baze podatkov, email marketing, pisma, kuverte in tiskarski stroji, vse to je bilo mogoče videti na enem mestu, kar je privabilo lepo število obiskovalcev iz celotne Evrope. Veliko razstavljavcev je predstavljalo celovite storitve s področja direktnega marketinga. Od priprave in urejanja baz podatkov, telemarketinga, priprave direktne pošte, …. Obiskovalci so imeli možnost izpopolniti znanje s področja direktnega marketinga na brezplačnih seminarjih, ki so potekali v štirih predavalnicah. Predavanja so bila razdeljena po temah za B2B in B2C poslovanje.

 

Akademija za direktni marketing (DMA), preko katere si lahko pridobite diplomo z direktnega marketinga, je imela posebno predavalnico z znanimi in manj znanimi predavatelji. Med drugim tudi gospodom Andy Ownom, ki je znan strokovnjak na področju prodajnih pisem. Udeležencem je predstavil nekaj trikov za pripravo prodajnega pisma, ki vzbudi bralčevo pozornost, ki pomeni že en korak bližje morebitnemu nakupu. Čeprav tudi gospod Andy Owen trdi, da so tehnike pisanja prodajnih pisem še vedno iste, sem dobila občutek, da nas tehnologija sili v drugačno smer. Med vzorci razstavljavcev smo uspeli videti tudi predstavitve podjetij, izdelkov in storitev na interaktivnih medijih, ki že nadomeščajo klasično uporabo papirja. Morda je to rešitev za še bolj zanimiva prodajna pisma, vsekakor pa neprimerna za naslavljanje starejše generacije.

 

Sejem je obiskovalcem ponudil odlično priložnost za navezovanje novih stikov. Prav tako jih ni pustil ravnodušne, saj se je za vsakogar našla kakšna zanimiva ideja in znanje, ki ga lahko uporabi pri svojem delu. Organizatorji tudi za drugo leto napovedujejo sejem, kjer lahko pričakujemo še večje številu razstavljalcev iz celotnega sveta.