Letos je v okviru Združenja za direktni marketing, že četrtič potekal kongres direkt2007. V Portorožu se je med 9. in 11. majem zbralo več kot 100 udeležencev iz srednjeevropskih držav in Slovenije. Letošnji kongres se je nanašal na tri svetovne trende, ki vplivajo na spremembe v direktnem marketingu: moč kupcev, integracija kanalov in odgovornost. Glavna tema kongresa je bil »Direktni marketing v središču integriranega tržnega komuniciranja«, program pa se je odvijal v okviru štirih sklopov: direktne pošte, telemarketinga, internetnega marketinga, direktne komunikacije v tradicionalnih kanalih.


V sredo 9. maja se je kongres direkt2007 začel s sprejemom udeležencev in predavateljev na portoroški terasi. Prijeten ambient, z okusno hrano in pijačo, je bil pravšnji za neformalna druženje s predavatelji in udeleženci pred predavanji, ki so nas čakala naslednja dva dneva.


Naslednji dan sta udeležence nagovorila gospod Milan Matos, predsednik Združenja za direktni marketing Slovenije in gospod Aleš Hauc, predsednik Pošte Slovenije.

Mnogi so čakali na enega izmed glavnih predavateljev kongresa direkt2007, gospoda Philipa Cohena, ki že več kot 30 let uporablja telefon kot sredstvo za prodajo in pomoč kupcem. V Evropskem parlamentu tudi vpliva na direktive, ki se sprejemajo na področju telemarketinga. Z bučnim aplavzom so navzoči pospremili njegovo predavanje z naslovom »Kontakt s kupcem preko telefona – pravilna uporaba za učinkovito trženje na daljavo«.

Po seminarjih je potekala okrogla miza z naslovom »Kupci volijo – iščejo, se odločajo in izberejo«. Kresala so se različna mnenja in pogledi med udeleženci okrogle mize: gospodom Philipom Cohenom, gospo Susanno Czech, generalno sekretarko EMOTE in gospodom Stanetom Menardom, direktorjem Nove Kuverte, ki je bil tudi glavni sponzor kongresa direkt2007. Debati so prisostvovali tudi poslušalci s svojimi komentarji. Prvi dan se je zaključil s predavanjem gospoda Martina Devlina, ki nam je predstavil različne NLP tehnike za izboljšavo komunikacij s kupci. Po napornem dnevu se je prilegla večerja na terasi s pogledom na morje, kjer je živa glasba poskrbela za sproščeno vzdušje vseh udeležencev kongresa direkt2007.


Drugi dan kongresa direkt2007 se je začel s predavanjem »Upravljanje vrednosti kupcev«, gospe Ruth P. Stevens, ki svetuje na področju pridobivanja in zadrževanja kupcev pri B2B in B2C poslovanju. V svojem dve urnem predavanju je predstavila 10 trikov za prodajo v današnjem svetu in nasvete za zadržanje kupcev. Gospod Ezequel Trivino pa je kasneje predstavil še najboljše nagrajene akcije ECHO nagrad leta 2006.

Naš slovenski guru s področja dirketnega marketinga, gospod Aleš Lisac, je zbranim predstavil Slovensko prvenstvo v direktnem marketingu in dobljene rezultate. Med povabljenimi je bila tudi letošnja zmagovalka Polona Kisovec, ki se je sicer udeležila le prvega dne kongresa direkt2007. Med ostalimi slovenskimi predavatelji smo prisluhnili tudi Darko Dujiču (GfK), Tomažu Leskovšeku in Roku Hrastniku iz Studio Moderne.

Zadnji dan kongresa se je končal z okroglo mizo na temo »Ali ustvarjalnost resnično prodaja?«. Debato so razvili udeleženci okrogle mize: gospod Ezequel Trivino, gospod Aleš Lisac, gospa Ruth P. Stevens in gospod Boštjan Tadel.

Letošnji kongres direkt2007 se je zaključil z besedami gospoda Boštjana Zrimška, direktorja Dima centra in sekretarja ZDM. Udeleženci so nekoliko utrujeni, vendar navdušeni nad predavanji, zapustili dvorano. V dveh dneh so namreč slišali zanimive študije primerov in znanje, ki ga bodo lahko uporabili tudi v poslovanju s poslovnimi partnerji ali končnimi kupci. Naslednje leto zagotovo lahko pričakujemo novo znanje in zanimiva predavanja s področja direktnega marketinga. Mogoče pa bomo lahko prisluhnili tudi predavateljem iz področja bivše Jugoslavije, ki so bili tokrat le med udeleženci in spoznali njihove izzive in poglede na direktni marketing.

 

dpscamera_0132.JPG


dpscamera_0171.JPG