Zadnjič pri kavici smo klepetali o akcijah trgovcev, ki nas pridno zasuvajo pred prazniki s svojimi letaki. Ljudje smo postali razvajeni, cene vedno primerjamo, pa četudi se razlikujejo le za 5 centov. Zato samostojni letaki, kjer omenjejajo le popuste in različne akcije brez cen, za potrošnika niso zanimivi in kaj kmalu pristanejo v košu. Potrebujejo cene, da lahko cenovno primerjajo, kje je njihov nakup bolj ugoden, kje bo za svoj denar dobil več.

Torej, kako lahko povečamo učinkovitost letaka? Kaj lahko štejemo pod dodano vrednost letaka? Lep dizajn? Pretiravati ne gre, saj to lahko le zmede potrošnika, ki se ne osredotoči na posamezno vsebino, ampak le na obliko, barve. Sama mislim, da je dodana vrednost dopis, ki je oseben, Izpostavimo glavne koristi za potrošnika, ki jih na kratko omenimo tudi v letaku. Letak je kot nekakšen opomnik oziroma sredstvo za dodatne informacije o naši ponudbi. Z dopisom, ki ga napišemo osebno pa v potrošniku vzbudimo zanimanje.

Priznan pisec prodajnih pisem Andy Owen svetuje, da se kot pisci prodajnih pisem moramo vživeti v vlogo prijatelja, ki svojemu prijatelju, kateri nam zaupa, predstavimo izdelek oziroma storitev. Torej na enostaven in razumljiv način, kjer predstavimo koristi, ki jih bo imel prijatelj s tem izdelkom. Veliko podjetij dela napako, ko predstavljajo izdelek preko svojih oči: naredili smo revolucionaren izdelek, ki … ponujamo vam … Pri takih stavkih se samo vprašaš: in kaj sedaj? Večinoma pa take ponudbe pristanejo v košu, saj ne vzbudijo zanimanje bralca.