V zadnjem letu se je procent direktne pošte, ki potuje neodprta direktno v koš, znižal iz 21% na 15% (Nielsen Media Research). Prav tako so upadle napake v bazah naslovnikov, kjer so podatki popolnoma nepravilni, iz 4% na 0,7% .Čeprav ne poročajo o velikem problemu, ki ponavadi nastane – napake v črkovanju imen in naslovov, ki se potem uporabijo v nazivu naslovnikov direktne pošte. V veliki meri (ocenjujejo na okoli 40%) direktna pošta še vedno vsebuje manjše napake. To je sicer nekaj vsakdanjega, vendar še vedno predstavlja bistvo vašega ugleda, saj ste na ovojnici navedeni kot naslovnik.

Največkrat ostanejo neodprte kuverte raznih finančnih storitev, saj je pri večni že na ovojnici razvidno za kakšno vsebino gre. Podatek o tem izključno velja za direktno pošto B2C, saj je slika pri direktni pošti B2B verjetno nekoliko drugačna.

Alan Thorpe, komercialni in operativni direktor G2 Data Dynamics pravi, da je odziv potrošnikov na direktno pošto preprost: »pošlji mi nekaj kar me zanima ali pa ostani tiho«. To je ponavadi glavni razlog zakaj pošta roma v koš. Vendar to drži za direktno pošto iz katere je razviden povzetek vsebine, še preden jo odprejo. Če je ovojnica preprosta ali ima domiseln slogan, kako naj naslovnik ve zakaj gre?

Seveda je pri tem pomembno, da je naslov pravilen, saj je kar ¾ naslovnikov priznalo, da direktne pošte ne bi odprlo, če bi na ovojnici bil napačen pozdrav ali napaka v imenu in naslovu. Predstavljajte si, da prejmete malo prepozno voščilnico za rojstni dan, ki vsebuje napačno črkovanje vašega imena in napačno sporočilo: »veliko uspeha v novi službi«. Verjetno bi se spraševali ali tej osebi sploh kaj pomenite.

Če povzamemo kateri so glavni razlogi zakaj direktna pošta roma v koš:

  • nekatera podjetja mislijo, da je najboljše pošiljati velike količine direktne pošte, pri tem pa pozabijo na seznam naslovnikov. Vendar obstaja dejstvo, da lista naslovnikov, ki smo jo dobili brezplačno, stane več, kot plačljiva lista naslovnikov, če je v njej vsaj 5% napačnih imen ali naslovov (zaradi stroškov poštnine).
  • Poceni baze naslovnikov vsebujejo različne skupine ljudi, katere naslovimo z enakim sporočilom. To je vedno napaka, saj ne morete uporabiti isti način komunikacije za na primer 25 letno mater in 55 letnega očeta.
  • Rezultati dokazujejo, da naslovniki direktno pošto odprejo in pogledajo v nekaj sekundah, potem pa jo ovržejo ali preberejo kaj več. Bistvo je, da znate pritegniti njihovo pozornost v teh prvih nekaj sekundah.