To je kratek spisek glavnih faktorjev (vendar ne vseh) katere moramo upoštevati, ko pripravljamo promocijsko akcijo ali akcijo direktnega marketinga. Dodani so še kratki namigi, ki zagotavljajo, da akcije tečejo brez težav.

1. Seznam/ baza: pridobivanje baz s poštnimi naslovi je relativno enostavno, kar pa ne drži za naslavljanje določenih oseb. Zaradi česar se nekatera podjetja odločajo za splošne naslove. Kar je škoda, saj se z nekoliko truda da poiskati imena pravih oseb, katere želimo nasloviti. Bodisi preko kratkega klica, kjer povprašamo o imenu določene osebe ali poiščemo partnerja, ki bi nam pri tej zgodbi pomagal preko svoje baze.

2. Sporočilo: večina oglasov je še vedno napisnih kot obvestila, namesto, da bi se uporabilo metode oglaševanja, ki dejansko delujejo. Oglasi, ki so bolj ali manj napisani kot obvestila prodajajo le obstoječim strankam/kupcem, ki so že odločeni za nakup, niso pa primerni za prepričevanje potencialnih kupcev.

3. Dizajn: velja splošno prepričanje, da barve in slike vedno prispevajo k dobrem oglasu, vendar je to mišlenje napačno. Ljudje so še vedno prepričani, da lahko s sliko nadomestimo 1000 besed, vendar pri akcijah direktne pošte to ne drži.

4. Ponudba: razlog za slabo prodajo izdelkov/storitev ni nujno slab oglas, problem lahko tiči v slabi ponudbi. Poceni in zabaven izdelek/storitev ima potencial, da ga ponovno brendiramo in mu na ta način izboljšamo prodajo. Sprememba ponudbe je velikokrat rešitev problema slabe prodaje. Primer: izdelek, ki je bil prodajan le v paketu je sedaj možno kupiti posmezno!

5. Vzbujanje pozornosti: prepreprosto. Če pri strankah ne vzbudimo pozornosti bo prodaja neuspešna. Dandanes je boj za pozornost strank vedno težji in je prava umetnost.

6. Spletna stran: oglaševanje in prodajo preko elektronske pošte lahko močno povišamo z dobro spletno stranjo. Žal so le te velikokrat slabe in imajo nasproten učinek.

7. Konkurenca: ključnega pomena je, da ste na tekočem o dejavnostih vaše konkurence. Pomembno je, da se razlikujete od njih. Na splošno je kopiranje konkurence manj efektivno kot nov izviren pristop.

8. Skrb za obstoječe stranke: najhitreje izgubimo stranke, če z njimi ne komuniciramo. Vendar le pošiljanje tedenskih oglasov ni učinkovito. Potrebno je poiskati bolj izviren način komuniciranja. Pomembna je tudi urejna baza obstoječih strank.

9. Stil pisanja: trenutno je najbolj učinkovit pogovorni stil komuniciranja ali dvosmerna komunikacija. Kadar boste imeli možnost uporabiti pogovorni stil komuniciranja s strankami boste zagotovo lahko opazili povišan odziv le teh.

10. Rešitev: pri iskanju novih idej in načinov komuniciranja z vašimi strankami pri akcijah direktne pošte ali ostalih tržnih aktivnostih, vam bomo z veseljem pomagali. Pokličite nas!!!!:))