Mailingtage

Mailingtage - vhod

Pred dnevi sem obiskal sejem Mailingtage (www.mailingtage.de), ki je bil med 17. in 18. junijem v Nürnbergu v Nemčiji je praznoval letos deseto obletnico. Mailingtage je posrečena ideja, ki je nadomestila DIMA sejem, ki je v nekaj letih popolnoma zamrl. Na srečo je Mailingtage še bolj fokusiran in bolj posvečen le direktni pošti. Prava stvar za ljubitelje direktnega marketinga!

Kot vsako leto, tudi sedaj nisem imel obstanka in sem le »vandral« skozi cel sejem. Imel sem tudi časovno omejitev, tri ure, saj smo se potem vračali v Slovenijo.

Uf, uf, najprej naj povem, kako sem se odpravil tja: z vlakom… Deset minut do polnoči v torek sem se vsedel na Vatroslav Lisinski ekspres (BG, ZG, LJ, M) in sem bil v Münchnu v sredo zjutraj že ob 6.10 zjutraj. Ob 6.50 sem nadaljeval z ICE-jem preko Ingolstadta v Nürnberg – cca. 170km v eni uri s postankom! ICE namreč dirja s preko 250km/h. Super izkušnja, ki jo priporočam vsakomur.

Po nemški natančnosti so nas spustili na sejem točno ob deveti uri, čeprav je vse vrvelo že od prej. Gneče ni bilo, saj se po navadi vsujejo obiskovalci popoldne, kar se je tudi zgodilo. Torej, najprej plan obhoda: dve hali, nekje 400 razstavnih mest in veliko za videti… Hja nič, pejmo!

Kar se mi še ni zgodilo, je bilo tokrat res zanimivo: na kateremkoli štantu sem se ustavil, sem izvedel kaj zelo zanimivega. Kaj bi šele bilo, če bi se ustavil povsod…

Nekaj idej s sejma:

Personalizacija do obisti

Pri podjetju Grunewald lahko pripravijo zloženke, letake, dopise, ki jih barvno personalizirajo. To že poznamo. Nisem pa še videl, da bi celoten (barvno personaliziran) napis bil narejen v 3D tehniki, tako da se slika s premikanjem kartice spreminja. Saj tehnološko to ni nek poseben izziv, je pa zanimiva rešitev.

Mailingtage Grunewald

Mailingtage Grunewald

Mailingtage Grunewald - napis viden!

Mailingtage Grunewald - napis viden!

Mailing liebe

Tiskarna Wirtz iz Nemčije se specializira v izvedbi posebnih oblik direktne pošte, kjer je izvedba omejena le z globino
denarnice. Zelo zanimive rešitve iz papirja, kar lahko vidite na spodnjih slikah. Resnično imajo radi direktno pošto!

Mailing liebe

Mailing liebe

Mailing liebe 2

Mailing liebe 2

pošljite ljubezen v oblazinjenih kuvertah

Na dveh prostorih sem prejel vzorce zanimivih oblazinjenih kuvert in to ene potiskane v štiribarvni tehniki, lahko tudi integrirajo okence, drugi pa so imeli PVC ovojnice vseh barv in oblik. Lepo za videti in opazno pri pošiljanju. Za več info poguglajte za daklapack in obiščite www.herlitz.fi.

Oblazinjene in PVC ovojnice

Oblazinjene in PVC ovojnice

Tisk do obisti

Tisk, lakiranje, posebne barve

Tisk, lakiranje, posebne barve

V roke mi je nekje prišla tudi zloženka ene tiskarne, ki se specializira v dodelavi tiska. Lakiranje, uporaba posebnih barv in tehnik je res impresivna. Ker se iz fotografije ne more videti, je najbolje, da svoje vzorce naročite na www.der-vogt-effekt.de.

10. obletnica Mailingtage


Predstavniki podjetja Nova kuverta

Predstavniki podjetja Nova kuverta

Vsak dan, točno opoldne, so se obiskovalci lahko
posladkali z odlično (res odlično) torto, ki je bila pripravljena za
deseto obletnico sejma Mailingtage (www.mailingtage.de).
Vse čestitke organizatorjem, saj je tak strokoven sejem težko
pripraviti, kar pa njim zelo lepo uspeva. poleg sejma je potekal
kongres, sedem sklopov predavanj in še kaj. Moram priznati, da nekatere
ideje črpamo tudi za organizacijo našega Sejma in kongresa Promarket (www.promarket.si),
ki bo med 17. in 19. marcem 2010 na GR v Ljubljani, kamor bomo povabili
tudi njih.


Mailingtage - meeting point

Mailingtage - meeting point


Maestro s torto

Maestro s torto

V kolikor vas zanimajo dodatne ideje na področju direktnega marketinga, direktne pošte, baz podatkov, personalizacije in izvedbe akcij, nas le kontaktirajte.Seveda imamo kar nekaj idej še ne predstavljenih…

Za vas pripravil: Boštjan Zrimšek