Prvo pravilo je, da ima vsak dopis tudi podpis. In to podpis osebe, ne firme, družbe, pač nečesa, ki lahko nosi odgovornost.

Drugo pravilo je, da je vsaka oseba podpisana. Kakšen naj bo torej podpis, da bo najbolj kredibilen?

Včasih so imenitniki nosili s seboj peresa (še sedaj jih poznam nekaj), s katerimi so umetelno podpisali, kar je pač bilo za podpisati. Nalivno pero namreč pušča najlepšo sled in je tak podpis najlepši!

Seveda je danes v dobi pisanja v Arial ali Tahoma pisavi že skoraj težko narediti lep in pozoren podpis. Grafologi se iz podpisa lahko naučijo marsikaj o podpisniku, pa tudi nam tržnikom je mar, kako podpis izgleda.

Zato se potrudite in ga izpilite (tudi sam se moram vrniti na leta, ko sem bil še “pismen”, oz. ko sem razločno pisal).

Druga opcija podpisa je s kulijem, torej kemičnim svinčnikom. Če le imate možnost, se podpišite v modri barvi, saj na črnem tekstu tako izgleda dopis ročno napisan.

In nasvet, če iščete bližnjice: na velik A4 list papirja se večkrat podpišite in potem dajte dokument v skeniranje. Izbrani podpis nato vektorizirajte, saj vam to omogoča povečevanje in zmanjševanje brez izgube kvalitete.

(V kolikor imate probleme s tem, nas kontaktirajte, podpise redno spravljamo v vektorje za naše stranke).
V dokumentih nato uporabljajte vektoriziran in obdelan podpis – kjer seveda izpisujete mnogo več dopisov, kot bi jih utegnili ročno podpisati.