Uporaba grafičnega oblikovanja za doseganje nemogočih rezultatov…

Grafično oblikovanje je nepogrešljivi del vsakega trženja in zato si vsi želimo, da bi bilo učinkovito. Izbiramo fonte in postavitve, manjši problem pa je v tem, da vse to običajno počnemo bolj po občutku kot na osnovi poglobljenega znanja.

Na srečo pa obstajajo tudi preverjene metode za učinkovito oblikovanje. Ena najbolj znanih je metoda Ogilvy, ki jo je v svojih najbolj uspešnih oglasih uporabljal legendarni oglaševalec David Ogilvy.

Kako oblikovati učinkovit oglas v praksi?
Oglasite se nam in preverili bomo kako izboljšati učinkovitost vaših materialov. Zagotovimo pa vam lahko tudi neverjetno ceno za vrhunsko oblikovanje. Več si lahko ogledate tudi letaku.

Pišite nam na miha(at)dimacenter.com ali pokličite 040 521 465 (Miha Ahačič), Dima center


Dokazano je, da bralci ob ogledu oglasa pogledajo njegove elemente v naslednjem vrstnem redu:
• Slika
• Napis pod sliko
• Naslov
• Tekst oziroma sporočilo
• Logotip in kontaktne podatke oglaševalca.

Osnovna Ogilvy postavitev

David Ogilvy je to formulo prelil v nekaj različic postavitve oglasa. Osnovna popolnoma sledi vrstnemu redu od zgoraj navzodol. Na prvem mestu je slika. Sliko postavite v živi rob, se pravi do roba strani. Sleditanapis pod sliko in naslov. Na četrtem mestu je tekst, ki naj bi se začel z veliko črko, da bralca še bolj pritegne k branju. Vaše kontaktne podatke umestite v desni spodnji kot, kjer bralec zaključi s pogledom.

Postavitev s kuponom

V oglas vključen kupon poveča odziv na vaš oglas. Tudi s samo pojavo. Naslednja ilustracija prikazuje osnovno Oglivy postavitev, a z dodanim kuponom. Za razliko od osnovne postavitve postavimo tekst v dva stolpca, na dno drugega postavimo tudi kontaktne podatke in logotip. V tretji stolpec pa postavimo kupon. Tekst v stolpcu je tudi lažje berljiv.

Najprej naslov

Včasih se zgodi, da je naslov veliko bolj udaren ali pomemben kot vizual v oglasu. V tem primeru postavimo na prvo mesto naslov. Sledita naj mu slika in napis pod njo. Tekst oblikujemo v dva stolpca in tako kot običajno povsem desno spodaj vključimo kontaktne podatke in logotip.

Naslov desno

Zadnja variacija formule za postavitev oglasov Ogilvy je ta pri kateri je naslov postavljen desno od slike. Uporabimo ga, ko želimo izenačiti vrednost slike in naslova, istočasno pa imamo možnost uporabiti pokončno sliko in daljši naslov. Pod sliko umestimo njen opis. Tekst postavimo v dva stolpca, kontaktne podatke pa v desni spodnji kot.
To so bile osnovne štiri variacije formule Ogilvy. Seveda se lahko pri oblikovanju »igramo« z različnimi variacijami teh postavitev in spreminjamo velikosti elementov, fonte, količino teksta, velikostjo slike in vsem ostalim, a osnovne postavitve naj ostanejo enake, saj gre za model, ki je preizkušen v praksi in dokazano najbolj deluje.

Priznanje namesto zaključka:
Priznam, da s tem pristopom ne boste dosegli nemogočih rezulatatov, tudi Tuaregi bodo raje kot lopate za sneg kupili kaj bolj za njih uporabnega. Boste pa zagotovo povečali učinkovitost svojega oglasa in več prodali svoji pravi ciljni skupini.

 

Kako oblikovati učinkovit oglas v praksi?
Oglasite se nam in preverili bomo kako izboljšati učinkovitost vaših materialov. Zagotovimo pa vam lahko tudi neverjetno ceno za vrhunsko oblikovanje. Več si lahko ogledate tudi letaku.

Pišite nam na miha(at)dimacenter.com ali pokličite 040 521 465 (Miha Ahačič), Dima center


Povzeto po: desktoppub.about.com