Direktna pošta je učinkovita. Daje merljiv odziv, preko nje lahko direktno prodajamo. Včasih pa želite spraviti vaše stranke na spletno stran, kjer je na primer več informacij, mogoče si lahko ogledajo film, prezentacijo, karkoli.

Potrebno je biti malce bolj kreativen.

  • Do nedavnega smo v direktno pošto pisali naslov spletne strani, kjer dobijo več informacij. Torej www.poglejte.si. To je preteklost, saj spletni naslov pozna vsak in “uničuje” bistvo direktne komunikacije, torej personalizirano izkušnjo.
  • Bolj kreativni dodajo personalizirano povezavo, kjer je ekskluzivna informacija za prejemnike, na primer www.poglejte.si/posebna-akcija/. Boljši primer, ki pa ima problem, če je predolg in prezapleten naslov za ročen vpis.
  • Danes pa obstajajo najbolj zanimivi personalizirani URL naslovi, torej www.poglejte.si/bostjan.zrimsek/ ki omogočajo zelo lepo personalizacijo strani. Seveda problem vnosa daljšega naslova še vedno ostaja. Vendar večina jih bo resnično obiskala stran, saj želite vedeti kakšno spletna stran vsebuje vaše ime.

Pri vnosu daljših naslovov na roke se torej lahko zatipkamo. Tukaj nam v pomoč pristopi pametni telefon in uporaba QR kod, s katerimi je zajem in nadaljnje procesiranje enostavno. Uporabnik tako slika QR kodo, telefon pa ga “odpelje” na mini spletno stran, ki je prilagojena za pametne mobilnike.

Opla – ali imate pripravljeno stran, ki je optimizirana za pametne telefone? Zakaj bi jo pripravljali? Ob prebiranju pisemskih sporočil je gotovo telefon s kamero bližje od računalnika, torej bo zajem QR kode skoraj gotovo na pametnem telefonu!