Priznana predavateljica s področja direktnega marketinga Ruth Stevens, kateri smo lahko prisluhnili tudi v Sloveniji na lanskoletnem mednarodnem kongresu Direkt, je kitajskemu združenju za direktni marketing (HKDMA) predstavila izzive s katerimi se srečujejo v ZDA na področju direktnega marketinga.

V ZDA beležijo povečanje stroškov za direktni marketing, tako za trženje med podjetji, kot pri končnih kupcih. Na trgu B-to-B so se izdatki za direktni marketing povečali za 6,2%, pri direktnem marketingu namenjenemu končnim kupcem pa za 4,4%. Velik problem, ki vpliva na rast direktnega marketinga pri podjetij, je po mnenju Ruth Stevens, premajhna skrb za osveževanje podatkov o strankah. Po izračunih inštituta baz podatkov (t.i. The Data Warehouse Insitute) naj bi ameriškim podjetjem slabe baze podatkov prinašale stroške v višini 600 bilijonov na leto, ki jih podjetja porabijo za pripravo materialov, poštnino in ostale stroške v zvezi z direktnim marketingom. Mesečno bi morali osveževati podatke (4%-6% podatkov) kar bi zmanjšalo izgubo in s tem izboljšali odzivnost naslovnikov.

Ruth Stevens ugotavlja, da direktni marketing preko elektronske pošte ni zanimiv za naslavljanje podjetij, saj jih izpodbija odvečna pošta t.i. spam. Bolj zanesljivo in učinkovito je po njenem mnenju pošiljanje ponudb preko navadne pošte. Vendar pa se pri ponudbah zanimive za podjetja nekatere stvari le niso spremenile. Še vedno najboljše delujejo na odzivnost brezplačne informacije za podjetja, kot so: brezplačni časopisi, analize, raziskave, demo predstavitve in sporočila z 10 nasveti za izboljšanje prodaje. S tem lažje pridobimo pozornost ciljne skupine in posledično zmanjšamo stroške direktne pošte, zaradi večjega odziva.

Povzeto po: Thornton, James. 2008. DM Diary: Trends and issues in global DM. Hong Kong: February 2008.