Home » Silikonska lepila – Gluepoints » Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

•    Splošni pogoji poslovanja
•    Varovanje osebnih podatkov
•    Ponudba in cene
•    Pravila in cene dostave
•    Naročanje, dostava in načini plačila
•    Reklamacija, odstop od nakupa, vračilo blaga, način komunikacije

Splošni pogoji poslovanja
Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). S spletno trgovino Dima center upravlja podjetje Dima center d.o.o., ponudnik izdelkov silikonskih lepil Glue points (v nadaljevanju »ponudnik«).
Ob registraciji v sistem, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Z uporabo spletne trgovine Dima center stranka sprejme splošne pogoje poslovanja. Splošni pogoji poslovanja so v skladu s slovensko zakonodajo.

Varovanje osebnih podatkov
Vaše podatke potrebujemo, da zagotovimo nemoten proces izvedbe vašega naročila. Ponudnik storitve spletne trgovine je zavezan, v skladu s slovensko zakonodajo, varovati osebne podatke uporabnikov pred dostopom tretjih oseb. Podatki, pridobljeni z uporabo spletne trgovine bodo uporabljeni izključno za morebitno preverjanje verodostojnosti naročila in nadaljnje aktivnosti v okviru promocije izdelkov in storitev spletne trgovine ob privolitvi uporabnika. Morebitna vprašanja o zgoraj navedenih izjavah in pogojih, načinu poslovanja naše spletne trgovine naslovite na elektronski naslov info[at]dimacenter.com ali po telefonu 01 7090 777.

Ponudba in cene
Ponudba
Dima center osvežuje svojo spletno ponudbo čimbolj pogosto in ažurno. Spletna stran dimacenter.com dopušča možnost napak pri opisih, cenah in vsebini. Vse slike izdelkov so simbolične. Dima center ne odgovarja za spremembo izgleda oziroma lastnosti izdelka, ki so posledica sprememb proizvajalca in ne prevzema odgovornosti za lastnosti izdelkov, ki niso navedeni v tovarniških tehniških specifikacijah izdelka.

Cene
Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.


Pravila in cene dostave
Blago kupljeno v spletni trgovini bomo dostavili kamorkoli v Sloveniji s paketno dostavo (Poslovni paket) podjetja Pošta Slovenije d.o.o. Vsi stroški pošiljanja se obračunajo že pri vašem naročilu, zato dodatnih stroškov pošiljanja in dostave ob dostavi paketa s strani poštarja ne boste imeli.
Večina izdelkov naše skladišče zapusti naslednji delovni dan po prejetem naročilu. V tem primeru bo izdelek na vašem naslovu najkasneje v treh delovnih dneh od naročila. V primeru, da izdelek trenutno ni na zalogi oz. dobavljiv vas bomo o roku dostave obvestili po elektronski pošti.

Naročanje, dostava in načini plačila
Prejeta naročila obravnavamo kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo v obdelavi. Po prejemu obvestila, da je naročilo v obdelavi, preklic naročila ni možen.
Obdelava naročila bo z aktivnostmi potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil pričelo takoj po prejemu naročila. Pri izbiri načina plačila na naš transakcijski račun bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu sredstev na naš transakcijski račun.

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
>> z gotovino ob prevzemu
>> z nakazilom na račun upravitelja Dimacenter.com (po ponudbi / predračunu)
Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem računu (Zgodovina naročil).

Dostava blaga
Dobavni rok prične teči prvi delovni dan ob 13. uri po prejemu potrdila o plačilu. Dimacenter.com bo najkasneje ob tej uri pričela z izvajanjem aktivnosti potrebnih za realizacijo sprejetega naročila. Blago bomo dostavili v skladu s pogoji dostave navedenih v sklopu informacij “Pošiljanje in vračilo”.

Reklamacija, odstop od nakupa, vračilo blaga, način komunikacije
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.
V primeru reklamacije blaga pripada kupcu pravica, da v osmih (8) dneh vrne kupljeno blago prodajalcu. Kupec je v tem primeru dolžan nositi stroške vrnitve kupljenega blaga prodajalcu. O reklamaciji in vrnitvi blaga mora kupec obvestiti prodajalca v petnajstih (15) dneh od prejema blaga, blago pa vrniti najkasneje v petnajstih (15) dneh od dneva reklamacije. Izdelki, ki so predmet reklamacije morajo biti nepoškodovani, nerabljeni in v originalni embalaži. Priložen mora biti originalen račun.

Vračilo v 45 dneh
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), kupec vrne. V roku 15 dni od dneva odpreme je potrebno pisno obvestiti ponudnika, blago pa vrniti v nadaljnjih 30 dneh. Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Možnost vračila ne velja v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža oz. varnostni pečat. Morebitne stroške vračila krije kupec. Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh. Omogočamo tudi zamenjavo artikla.

Odstop ali preklic pogodbe oz.nakupa
Stranka je po izvedbi — poslanega naročila, dolžna v vsakem primeru prevzeti dostavljeno blago. V primeru vračila na pošti ne prevzetega blaga, se stranki zaračunajo nastali nepokriti stroški poštnine.
Stranka ima od dneva prevzema naročenega blaga pravico 14 dni, da odstopi od pogodbe (od naročila) ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev .
Odstop od pogodbe sporočite na naslov Dima center na e-pošto: info[at]dimacenter.com, telefon: 01 7090 777.
Če je kupec blago že prejel in ga plačal in od pogodbe odstopi, mora prejeto vrniti podjetju v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu pogodbe. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Stranki se kupnina vrne najkasneje 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Kupec lahko blago vrne tudi osebno, po predhodnem dogovoru.

Kupec naročenega blaga ne more vrniti v naslednjih primerih:
* če je že odprl varnostni pečat ali odpakiral izdelek iz originalne embalaže
* če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam.
Za vse dodatne informacije se obrnite na našo telefonsko številko 01 7090 777 oziroma na elektronski naslov info[at]dimacenter.com.

Vprašanja in morebitne reklamacije naslovite na elektronski naslov info[at]dimacenter.com ali na telefonsko številko 01 7090 777.

Dima center d.o.o., Tabor 5a, 1380 Cerknica
Delovni čas: pon – pet 08. – 16. ure

Splet: www.dimacenter.com; Splošna e-pošta: info[at]dimacenter.com;

Telefon: 01 7090 777
Telefax: 01 7090 779 Matična številka: 1661680000
ID za DDV: SI54993601 (podjetje je davčni zavezanec)
Transakcijski račun: IBAN SI56 2900 0005 9880 673 (UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d.)

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.