Namen vzpostavitve brezplačne telefonske linije 080 naj bi bila podpora strankam, ko se na podjetja obračajo v primeru vprašanj, reklamacij ali ostalih informacij povezanih z njihovimi izdelki ali storitvami. Večkrat pa se izkaže, da so te številke odraz še večjega nezadovoljstva strank.

Telefonska številka 080 je seveda prednost za stranke, da si ne delajo dodatnih stroškov, vendar pa se je v praksi večkrat izkazalo, da je to številka na kateri potrošniki izgubljajo dragocene minute za zvonenje v prazno. Zato preden razmišljate o vzpostavitvi linije 080, dobro načrtujte tudi podporo:

  • dežurnost zaposlenih,
  • raje omejite čas kdaj je številka dosegljiva, kot da se nihče ne javi,
  • olajšate čakanje na prostega operaterja z vzpostavitvijo avtomatske tajnice, da klicatelja pokličete nazaj ali ga obvestite na katerem mestu se nahaja v kateri čakalni vrsti.

V direktni pošti prejemnikom raje navedite »živo« kontaktno osebo z imenom in priimkom, ob njej pa tudi stacionarno ali mobilno telefonsko številko, na kateri je zagotovo dosegljiva. S tem boste na eni strani vzbudili odgovornost kontaktne osebe, da bo pripravljena na klice strank, na strani prejemnika pa sporočili, da je zanj na voljo sogovornik, v primeru dodatnih vprašanj.