Pri direktni pošti velja pravilo, da če na isto bazo še enkrat pošlješ isto ponudbo (ki je dobro delovala), potem lahko pričakuješ isti odziv. Seveda se to ne splača ponavljati na bazo s ponudbo, ki ni dala tako dobrega odziva že prvič.

Ali isto velja za email marketing? Dvomim.

Recimo, da pošljete email sporočila v ponedeljek, in potem naslednji dan spet tistim, ki niso prebrali sporočila, kar naj bi podvojilo odziv. Vendar je predvsem zanimivo, ali prejemniki:

  • ne želijo prebrati vsebine,
  • so preveč zaposleni in bodo prebrali na bolj miren dan,
  • so spregledali sporočilo iz kakršnega koli razloga.

Pri krajšem testu lahko izvemo, da ljudje, ki niso odprli emaila menijo, da vsebina sporočila pač ni relevantna zanje.  Zato resno dvomim, da bi ponovno pošiljanje (pa še v tako kratkem času) podvojilo odziv, mogoče bi razjezilo prejemnike, ki bi se zaradi tega še izpisali iz baze.

Po sebi sklepam, da je v mojem email predalu resnično veliko raznih obvestil, ki jih niti ne preberem, ker nimam časa. S kotičkom očesa preletim vsebino in grem naprej. Želim pa, da me še obveščajo, vendar TOKRAT pač ne bom “kupil”.

Obstaja pa seveda alternativa: pošljite sporočilo, ki ima spremenjen naslov in nagovor (ki ga veliko ljudi preleti), medtem ko ponudba ostane ista. Seveda, če menite, da je res dobra in bi bilo vredno še enkrat poslati.

Vaše mnenje? Sporočite ga v komentarjih!