Opažate, da veliko govorite o svojem podjetju, ali se zanašate na zastarele in netočne podatke? Nedavni intervju s strokovnjaki neposrednega trženja je pokazal na nekaj najbolj pogostih napak, ki jih običajno delajo tržniki.

Seznam najbolj pogostih napak zadeva skoraj vsak vidik neposrednega trženja:

  1. Strategija: tržniki se preveč zanašajo na samostojne kanale, ki ne spodbujajo povpraševanja. »Tržniki v segmentu B2B bi morali biti bolj zavzeti za večkanalno trženje«.
  2. Rezultati: »Sprejemanje 1-2% odziva kot na povprečje panoge, je napaka.« Namesto tega bi morali vztrajati na dvomestne stopnje odziva.
  3. Socialni mediji: tržniki zapravijo preveč časa za govorjenje o sebi, namesto, da bi spodbujali komunikacijo. Namen socialnih medijev je ustvarjanje dialoga; ljudje zavračajo ‘samohvalne’ socialne medije.
  4. Segmentacija: premalo se poglabljajo v sezname svojih strank. Brez segmentiranja, je veliko težje ustvarjati ustrezne vsebine za katerokoli ciljno občinstvo.
  5. Vsebina: pri ustvarjanju ustreznih vsebin bi se morali tržniki bolj približati svojim strankam, namesto, da vsebine ustvarjajo ljudje zaprti v svojih pisarnah, ki se ukvarjajo sami s sabo.
  6. Metrika: morali bi biti bolj osredotočeni na konverzijo v prodajo, kot pa na ustvarjanje potencialov. Zbiranje potencialnih strank je reden posel tržnikov, vendar je zelo pomembno merjenje odstotka pretvarjanja potencialnih strank v kupce.
  7. Komunikacija: tržniki porabijo preveč časa za nagovarjanje napačnih ljudi. Oseba, ki odgovori, še ne pomeni, da je vaša stranka, ampak tržniki jo obravnavajo že kot stranko.
  8. Skrb za stranke: tržniki porabijo preveč časa in denarja za pridobivanje strank, namesto, da bi skrbeli za obstoječe. Stranke pravijo »ne obveščajte me vsakih 10 mesecev, ko poteče pogodba«. Stranke bodo sklenile pogodbo s tistim, ki jih obveščajo od začetka in zagotavljajo komunikacijo preko celega leta«.
  9. Vrednost trženja: tržniki morajo izboljšati predstavitev rezultatov in upravičiti vrednost neposrednega trženja svojim nadrejenim.


Vir: www.btobonline.com