Ali si upate soočiti z naslednjimi izzivi:

  • poslati pisma, ki so tiskana samo v ČB tehniki,
  • poslati pisma, ki tehtajo le do 10 g teže,
  • poslati pisma, ki so formata C6 kuverte,
  • in nenazadnje: poslati le 100 pisem (iz baze 10.000).

Kaj boste storili?

1. Pri prvem primeru (ČB pismo), bo akcija zelo poceni, to pomeni, da lahko pošljete na več naslovov, kot običajno. Hkrati pa vas “ČB omejitev” poziva, da pripravite res ODLIČNO PISMO, ki seveda nima nekega pretiranega oblikovanja, hkrati pa mora pritegniti prejemnika do samega naročila.

 

2. V drugem primeru je podobno – akcija je ugodna, smo pa omejeni s količino. Varianta je, da se pošlje trdo kartico, dopisnico, kjer je odziv manjši (torej je primerno za akcije, kjer želimo sporočiti samo kratko informacijo ali pa lahko dobimo enostaven odziv), ali pa optimiziramo vsebino tako, da uporabimo lažje materiale (40-60 g papir). Pri tej varianti je možnosti za komunikacijo več, hkrati pa se naučimo, kako vsebina “premaga” gramaturo pošiljke.

 

3. Tretja je odlična varianta, če želite opozoriti nase z npr. darilcem (saj nisem rekel, da mora biti majhna kuverta tudi lahka, kajne)? Mala kuverta se izgubi med ostalimi, zato je zanimivo, če je dodobra polna (veliko listkov ali pa darilce). Tako bo prejemnik začutil, da je nekaj tridimenzionalnega v njej. Majhnost pa hkrati pomeni skromnost.

 

4. Vedno več strank se odloča za majhne, zelo ciljane akcije. Kadar gre za občutno segmentiranje prejemnikov, se smatra, da budget za akcijo nima tako velikega padca. Kar se pozna v tem, da se na teh 100 izbrancev pošlje veliko večja pošiljka, torej z darilom, predstavitveno mapo in podobno. Hkrati se ni za zanašati, da bi povečana pošiljka res prinesla toliko večji odziv – poskuste tudi z večkratnim pošiljanjem na isto bazo (če je prvi odziv dober, bo tudi drugi na preostale podoben).